Kako pravilno skladištiti cigare

- Aug 01, 2018-


Odgovarajuće skladištenje cigareta. Ukoliko ne pravilno skladištite svoje cigarete, možete se suočiti sa nekim od sledećih problema: neujednačen ili suviše brzo opekotina, grub ili gorkog ukusa, slomljeni omotač, teškoća osvetljenja ili držanja cigarete upaljena, plesni i -oh užas užasa! rupe u vašim cigarama, znak za zaraze duvanske žuči. Te probleme možete spriječiti držanjem cigarete ispod maksimalne temperature od 73 ° F (23 ° C) i između 68-74% vlage. Idealni uslovi su 70 ° F (21 ° C) i 70% vlage. Cigare koje se nalaze izvan humidora mogu trajati 1-2 sedmice u zavisnosti od vaše klime, ali se uverite da ih držite u zapečaćeni plastičnoj vrećici.


1.jpgOdaberite cigareški humidor koji je dovoljno velik za količinu cigara koje želite zadržati i koja ima dobru konstrukciju i tesnu zaptivu. Većina humidora će uključiti higrometar i ovlaživač, ali takođe možete kupiti i ove uređaje odvojeno.


cigar humidor-2.jpgAko ste kupili jedan od naših humidora za cigare, pročitajte sledeće savete:


  • U početku, provjerite nivo vlažnosti najmanje svake dvije nedjelje kako biste osigurali da se vlažnost ne razlikuje.

  • Jednom mesečno (češće u sušnim vremenskim uslovima) dodajte destilovanu vodu ovlaživaču.

  • Ostali izvori, kao što je voda sa vodom, sadrže minerale i hlor koji mogu da zaguše poreove ovlaživača i onemogućavaju operaciju.

  • Čuvati svoj humidor za cigare na hladnom, suvom mestu kako biste sprečili rast plesni. Izbegavajte postavljanje cigarete na direktnu sunčevu svetlost. Ako temperatura i vlažnost postanu previsoke, cigare mogu razviti potencijalno štetne gljivice ili plesni.

  • Još jedna opasnost od cigare koja je smeštena u previše vrućem ili vlažnom okruženju je infestacija crva pod nazivom lacioderma. Crvi postavljaju jaja u cigare i izbacuju, formirajući male rupe u omotaču i metamorfizuju u male, smeđene bube. Ako otkrijete prisustvo crvenih rupa u vašim cigarama, odmah uklonite i uništite ugrožene cigare, a zatim pažljivo pregledajte sve cigare u vašem humidoru zbog znakova zaraze.

  • Da biste proverili da li higrometar pravilno čita, koristite metod soli da biste testirali njegovu kalibraciju.

      

cigar humidor-3.jpg
SAVJET: Ne držite cigare u frižideru jer će sisati sadržaj vlage u palicama. Zamrzavanje vaših cigara je ekstremna mera koja se može koristiti samo u slučaju zaraze infekcije na rizik od oštećenja cigara (ali otklanjanje grešaka je vlastita pobeda!).Par:Koja su sirovina cigarskog humidora i drvenog paketa? Sljedeći:Prednosti korištenja drvenih vinske kutije