125ST CIGAR HUMIDOR

- Sep 24, 2019-

Ako želite humidor bilo koje marke, postoji velika šansa da prilično ozbiljno ne govorite samo o svojim cigarama, već o načinu njihovog skladištenja. Za razliku od većine humidora koji su danas na tržištu, obje kompanije stvaraju humidore u vlastitim tvornicama s količinom ručne radne snage koja brzo postaje stvar prošlosti. Humidori su napravljeni u Kaliforniji u stilu koji je vrlo klasičan: šume vrhunske boje u tamno smeđim bojama sa izdašnim količinama laka. Kompanija je vjerovatno najpoznatija po humidoru Treasure Chest, koji ima blagu krivulju kapa, ali i humidore izrađuje u tradicionalnijim pravokutnim oblicima.

ŠTA JE?

Spoljašnost mjeri 14 inča x 10 x 5,5, dok je unutrašnja 13 x 9 x 3,75, mada je zadnja dimenzija pomalo nagađanje. Zbog načina rada ladice mjerenje unutrašnje visine prilično je izazovno; čak i bez ladice nije sasvim jasno koliki bi bio apsolutni maksimalni upotrebljivi prostor.

opisuje postupak lakiranja kao "1.000 slojeva premaza", i iako mislim da na ovome nema 1.000 slojeva, ima puno laka. Kad vidite komadić sjajnog sjaja, to znači da drvo gotovo skače sa površine. Pored toga, drvo burl je naglašeno crnom linijom koja teče po ivicama same kutije.

U unutrašnjosti se nalazi neobrađeni španski cedar koji dolazi iz Brazila. Svjetlije je boje od ostalih humidora koji ne koriste španski kedar i ima izražen miris. Tu je i uklonjivi pladanj koji ima dva razdjelnika. To je samo ladica, ali postoji određeni nivo detalja u njenim uglovima koji daju dojam da je definitivno pregrađen. Ispod pladnja je dno humidora na kojem se ne nalaze otvori za odlaganje.

Na poklopcu su i ovlaživač vlage, i higrometar, koji je skriven u kutiji s proreznim poklopcem. I ovlaživač vlage i higrometar mogu se ukloniti, međutim, drvena kutija u kojoj se nalazi higrometar ne ide nikuda. Tu su i brojevi 1 do 12, koji vam pomažu da vas podsetim kada treba napuniti higrometar.

Kao i svaki drugi humidor koji sam vidio od kompanije, sav je hardver pozlaćen uključujući šarke, vijke i priloženi ključ.

KAKO TO RADI?

Kao što bi humidor trebao. Jedino posebno na umu je higrometar koji se može ukloniti bilo prstima u razmaku između njega i ivice drvenog akcentnog komada, ili tako što ćete unutra staviti nešto poput noža. Jednom kada ga uklonite moći ćete zamijeniti bateriju.

ŠTA JE TO POSEBNO?

Proizvedeno je u SAD-u, što i nije uobičajeno. U stvari, zadnji humidor američke izrade na stolu bio je.

DOBRO

Klasični izgled humidora - Ako kažete nekome da misli na humidor od cigare, vjerovatno će smisliti nešto tako. Tamne šume visokog sjaja i pravougaonog oblika dimenzija veličine kutije za cipele. Ovo je vrhunski klasični humidor.

Djeluje - kutija humidor je upravo dobro napravljena. Imao sam neke više od pet godina bez problema, a dosta drugih je imalo mnogo duže.

Sve je završeno dobro - Lak bi mogao biti i ogledalo, nešto što nije sjajno za naše potrebe, ali lično izgleda sjajno. Pored toga, to je čvrst komad drveta što znači da je uzorak neprimjetan. Hardver dolazi bez ikakvih nedostataka i zatvaranje vlage stvara prirodno sporo zatvaranje koje završava nekim zvučnim zvucima zraka koji se kreće.

Pravi španski kedar - Nema tone humidara koji koriste stvarni španski kedar i kad ga pronađete, to znate. Ima slađi miris koji je nevjerovatno izrazit.

BADA

Higrometar - Tijekom godina stekli smo nekoliko humidara, a digitalni higrometri nisu baš tačni. Izvadio sam tri higrometra, stavio nove baterije u svaki i ubacio ih u dvostupanjsku kalibraciju. Izvela je raspon od -4 do +18 između tri higrometara. Nadalje, oni su vrsta boli - iako mnogo lakši u odnosu na starije modele - za uklanjanje s poklopca u slučaju da trebate zamijeniti bateriju.

Ovlaživač - To je pjena cvjećara, koja se ne bi trebala koristiti u humidorima 2019. Problem sa cvjećarskom pjenom je taj što ne postoji pravi način za kontrolu relativne vlage. Većina ljudi će vam reći da koristite mješavinu destilovane vode i propilen glikola, što definitivno ograničava vlažnost, ali to ne čini na precizan način, poput perlica ili Bovedas.

Kutija koja okružuje ovlaživač nije moguće ukloniti - S jedne strane, stvarno mi se sviđa izgled skrivanja plastičnog ovlaživača iza nekog drveta, problem je što ako na kraju ne koristite pjenušnicu cvjećara kao ja, ima puno izgubljenog prostora. Naravno, možete staviti unutra Bovedas, ali da kutija nije bila, vjerojatno biste mogli staviti još 20 cigara u humidor. Također je vrijedno napomenuti da odjeljak ovlaživača ide prilično duboko u humidor, možda čak i niže od vrha ladice, koji sam po sebi ne prilazi blizu usnice donjeg dijela humidora.

125 cigara se ovde neće uklapati - Kad sam snimio gornji video, u humidoru je bilo samo 58 cigara. Neke su bile veće od prosjeka, ali ništa poput 7 x 70. Dobiti do 75 cigara bilo bi izazovno ukoliko sljedećih 17 nisu sve sitne korone, a dostizanje 100, a kamoli 125, ne izgleda smiješno. Kada unesete unutrašnje dimenzije u ovaj poseban kalkulator humidora, možete vidjeti da se broj 125 neće dogoditi ako ne koristite vrlo male cigare.

MOŽETE LI KUPITI?

Definitivno bih preporučio humidor, ali ovisi li o ovome. Vjerojatno bih potrošio dodatni novac za nešto veće škrinje s blagom ili uštedio novac ili otišao za jeftinijim Ambienteom, ali to sam samo ja. Važno je ovdje napomenuti da još uvijek nisam pronašao razlog da vjerujem da će bilo koji od humidora na radnoj površini funkcionirati drugačije; izbor se svodi na to koju veličinu želite, koju vanjštinu želite i koliko ste spremni potrošiti. Ako želite tradicionalni humidor američkog izgleda, ovo je najbolja opcija, iako je to jedina opcija. Bez obzira na to, kao neko ko koristi humidore godinama, mogu vam reći da su napravljeni da traju i da neće, samo nemojte koristiti ništa što se pričvrsti na poklopac.


Par:KAKO UPRAVLJATI SVOJIM HUMIDOROM JE KLJUČ Sljedeći:Međunarodna izložba ljepote Weilongxin Middle East (Dubai) 2019